01 02 03 Nerdy Treats: Nørdens nye flip 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Nørdens nye flip

34
spinach puffs

I dag serveres der en lækker snack som helt sikkert får alle nørderne derude til at slikke sig om munden som en lækkersulten lama fra inkariget. Retten der serveres stammer fra den ret undervurderede Disney klassiker "Kejserens nye flip", og er ifølge kokken selv utroligt lækker og meget nem at lave. 

Jeg taler naturligvis om Kronk's fine små spinat horn der serveres under den middag hvor kejser Kuzco forgiftes og ender som en lama... men jeg anbefaler nu ikke at man går ud og forgifter sine middagsgæster bare fordi man disker om med de her små gyldne basser.

Via Viaplay

Ja jeg må indrømme at det er en sand fornøjelse for mig at se Kronk folde sig ud som en 50'er style housewife der vægter både middagens menu og dekorationer højere end Yzmas egentlige formål med at komme Kuzco til livs. Derfor undres jeg da også lidt over hvordan Kronk egentligt kom til at ende som den nådesløse Yzmas håndlanger og ikke som enten kok eller spejderleder med speciale i at tale med egern. Heldigvis kan man se gang på gang i filmen at Kronk faktisk har et hjerte af guld som bestemt fortjener bedre end den strenge behandling Yzma udsætter ham for gang på gang. Ja tænk bare at hun rent faktisk endte med at sige til stakkels Kronk at hun aldrig har kunnet lide hans spinat horn... sikke dog et low blow at komme med, men hey bare fordi Yzma rynker på næsen over Kronk's spinat horn, så er det ikke heldigvis ikke ensbetydende med at de ikke smager godt, for det gør de bestemt og herhjemme endte de da også med at forsvinde hurtigere end man ville kunne komme til at hive fat i det forkerte håndtag ned til sit onde laboratorium.

spinach puffs


Kronk's spinat horn

200 g flødeost 
3 æg
400 g hakket spinat, jeg brugte frossen spinat der var tøet op
1 løg, fint hakket 
150 g feta, smuldret 
6 skiver sprødstegt bacon, fint hakket 
½ tsk. røget chili pulver 
Salt, peber og muskat nød 
1 pk. butterdej
1 spsk. smeltet smør

Forvarm ovnen til 200 grader 

Pisk flødeost og æg til en blød og cremet masse i en skål

I en anden skål røres spinat, løg, feta og bacon godt sammen inden æggemassen tilsættes og vendes i

Tilsæt nu chillien og smag fyldet til med lidt salt, peber og muskatnød

Skær nu butterdejen i kvadrater og fordel ca 1 spsk. af fyldet på midten af hver dej-firkant

Herefter pensles siderne med lidt smeltet smør, og den ene side af firkanten foldes over fyldet så der dannes små trekanter

Brug nu en gaffel til at presse siderne i spinathornene sammen, men lad den ene side være åben så fyldet kan ses... det er nemlig sådan Kronk bedst kan lide de her små basser.

Bag  nu hornene i ca 20 min til de begynder at blive gyldne 


spinach puffs

Etiketter: , , ,

35 36 37 38