01 02 03 Nerdy Treats: Tony Stark's greenie shake 04 05 15 16 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 33

Tony Stark's greenie shake

34

Når man lever et liv som geni, milliardær, playboy, filantrop, og sideløbende også har et alterego som en af tidens største superhelte, så er det jo vigtigt at man sørger for at holde sin krop i tip-top form. Det ved Tony Stark a.k.a Iron Man alt om derfor ses han tit sammen med enten en pose tørrede blåbær fuld af antioxidanter, eller sin grønne super sunde vitaminbombe af en greenie shake.

Vitaminboostet er dog ikke den eneste grund til at vi ser Tony downe et par af de her shakes i Iron Man 2, denne shake har nemlig et højt indhold af klorofyl, et naturligt stof der både giver planter deres grønne farve, og som hjælper til at modvirke den radioaktive stråling der langsomt men sikkert er ved at tage livet af ham igennem arc reaktorens paladium. Nu tænker i sikkert at det bare er noget vås jeg sidder og finder på, men næ nej det er faktisk totalt sandt, og hvad der gør denne fact endnu mere awesome er at det faktisk var Robert Downer Jr.'s idé at inkorporere det i filmene.... se hvis det ikke bare er endnu et tegn på at Robert er perfect castet til den rolle, ja så ved jeg ikke hvad det er.

Via ironman.wikia.com

Selvom Tony selvfølgelig fik løst sit problem med paladium i arc reaktoren, og slap med livet i behold uden alt for mange skræmmer og strålesyge, så betød det altså ikke at han droppede den grønne shake, nærmere tværtimod. Men hvorfor skulle han nu også droppe sin shake når den er så prop fuld af gode sager som er gavner både superhelte og os almindelige dødelige nørder. 

Siden Iron Man 2 er shaken nærmest gået hen og blevet til et af Tonys kendetegn, og den har det med at dukke op hist og her i de af efterfølgende film hvor Tony folder sig ud som Iron Man. F.eks. ser vi i Avengers: Age of Ultron at Tony deler grønne super shakes ud til resten af teamet efter de har smadret Baron von Strucker's Hydra finansierede laboratorie i Sokovia. Men efter en kamp mod Hydra tror jeg nok også at jeg ville kunne bruge en enkelt greenie shake eller to for at komme ordentligt til hægterne igen.



Tony Stark's Greenie - 4 pers

200 g frisk spinat 
100 g ananas, skåret i tern
1 æble, skrællet og skåret i tern
1 banan, skåret i stykker  
1/2 spsk. fint revet ingefær 
300 ml frisk presset appelsinjuice
300 ml kokosvand, evt. en rest der er tilovers hvis du laver din egen kokosfløde
Saft af ½ lime
5 is terninger 
1 spsk. honning 

I en kraftig blender kommes spinat, ananas, æble, banan, ingefær, appelsinjuice, kokosvand og lime

Blend nu til det har konsistent som en cremet og ensartet masse

Herefter tilsættes is terningerne og der blendes endnu engang 

Smag nu greenien til med lidt honning og server

Hvis der er rester til overs, så fyld dem i små engangsglas, kom en pind i og stil dem i fryseren. 

Denne opskrift gør sig nemlig også godt som sunde grønne ispinde, og man kan jo altid pimpe dem lidt op med et chokoladeovertræk 



Etiketter: , , , ,

35 36 37 38